Rabu, 17 Ogos 2011

DuniaIBU

Sebenarnya bukanlah dunia ibu seorang, tapi Arif juga..dalam banyak perkara memang kena share dengan Arif lah..termasuklah barang2 jahitan ibu ni..:)
buat masa ni ibu masih kalut siapkan tempahan lagi, harap2 weekend ni dapat settlekan semua dan boleh la start jait baju anak2..baju melayu Arif pun x sentuh lagi..bila tengok tu, rasa x sambar2 nak buat..tapi mistilah siapkan orang punya dulu kan..

Photobucket

ibu baru siapkan baju nih...cantik x?

Photobucket

Photobucket

Arif suka sangat main mesen nih...sampai ibu terpaksa tanda pada nombor adjust benang tu.. tiap kali nak guna misti kena adjust semula..yang peliknya sampai kesudah asik x ingat je nombornya..dah tanda senang!..satu lagi, main tarik2 benang...kalau benang dah kusut, rasa macam nak nanes pun ada..

Photobucket

Photobucket

colourfullkan...biasalah..jadi mainan Arif je ni...tu x termasuk jarum lg..walau pun dah tahu 'tajam'..dan kalau terkena 'sakit'...x de maknanya bagi dia..tahu la dia nak jaga jgn sampai tercucuk ke hape..tapi main, tetap nak main jugak..hadeiii..tensen ibu asik kerja mengutip jarum je..

Photobucket

yang ni juga...pendek kata, semuanyalah.....

Photobucket

barang yang selalu hilang..kadang jumpa kat dapur..dalam bilik air..kat beranda pun pernah juga..:)..setakat ni baru pernah beli sekali sbb cari x jumpa2...bila dah beli tu, barulah jumpa..hurmmm

Photobucket

dah berapa kali ibu gulung getah ni...sudahnya jadi cenggini juga...biooo je lah...

Photobucket
stok untuk dijahit, untuk customer da x banyak, yang lainnya tu sendiri punya..

Selain tu Arif juga menjadi peneman ibu bila menjahit, walaupun sampai keawal pagi ataupun bangun seawal pagi..kalau tunggu Arif tido je baru nak buat kerja..pendek kata x settle la semua nya..:)..tapi nasib baek la dia x minta upah kan..upah 'babab' dapat la..he he he


4 ulasan:

  1. Alhamdulillah... nsb baik baju acik le'a dh siap.. ahaks!!

    BalasPadam
  2. he he..ye lah kan..customer didulukan target diutamakan..

    BalasPadam
  3. wekekekeke.. marbeles cogan kata tu!!

    BalasPadam