Isnin, 21 Jun 2010

~Ala....Lomey Arifffffff~

Shummil kan???Sekarang..Arif dah ada helmet sendiri.

Rabu, 16 Jun 2010

Huh...Fagi2 fudah berfeluh-feluh....

Penat jugak..dan membuatkan badan ku berlengas didalam ekon maha sejuk ini..sebelum tu aku nak tanya dulu..pernah x wat keja2 recycle..ha..kita kan digalakkan kitar semula, so sekarang ni aku semakin sensitip bab2 perkara tu..aehehe..bukan setakat dirumah ye..dimana2 jua, erm..ramai da yang buat bisnes ...untung bleh tahan gak rupa2nye??..ngeh3x..Selama ni cuma tengok je orang buat..x amek tau pun...cari surat khabar la, besi2 buruk, tin aluminium,kotak..apa lagi eh..nampak je macam tu..tapi masyyyukkk....

Selasa, 15 Jun 2010

XTVT



Erm..???..wha..bawah tu macam keyboard..ye, sunggoh banyak masa lapang...sempat lagi..xtvt time free2...ahe he he..err..ada saper2 cam ni saper punye???..sunggoh cantik bukan??..'untok raye' kot..awalnye??..ehem..maklum je le....hiks..:P

Jumaat, 11 Jun 2010

Jiran

Bila bercakap tentang jiran..Sepanjang 16 tahun perkahwinan, berkeluarga dan duduk dirumah sendiri, aku dah berpindah rumah sebanyak 6 kali, maklum la abby aku kan Navy, bab kena posting sana-sini, pindah randah tu memang perkara biasa la..tapi bila posting KL je , aku x ikut dah bila dia kena posting semula ke Lumut , sebab dah berkerja. Walaupun kerja swasta..tapi sayang pulak nak berhenti..lagi pun, bukan senang nak cari kerja kat Lumut masa tu..gaji pun 'ciput'je alahai..x berbaloi nak membayar pengasuh, memang elok pun duduk rumah je.. n jaga anak2...

Aktiviti mengodam~

Tengok la hasilnya...wha..kan..sejuk n nyaman jerh rasa hati dan jiwa chewwah!!...

Rasa sama jeh dengan keadaan dalam bilik aku neh..sejuknye yar amat..tak cukup dengan blazer, balut lagi dengan shawl..baru bleh buat kerja. Mulanya ingat nak demam cos lain macam rasa sejuk badan neh..tapi rupanya ari nih memang terlebeh sejuk..hadeiii..tak sabo tunggu lunch time..nak balik umah..nak cepat2 kuar dari opeh ni...

Selasa, 8 Jun 2010

Asalamualaikummmm..Nyayi dan Yayi datang..(bhgn2)

Hari kedua Nyai n Yayi kat Putrajaya~ waktu siangnya diaorang x kemana2 la cos aku berkerja n suruh gak abby aku bawak la jalan kemana2 patut..banyak pulak reasonnya..tunggu petang2 cos redup lah d.s.b..elok je petang, ujan pulak...hadei..sian sangat.

So malamnya, lepas maghrib tu, ajak la diaorang makan kat luar..kalo x memang x keluo rumah la ari tu..Lokasinya Presint 14 eh..g Maiden sekejap, cari lauk untuk esok n terus keseberang jalan je masuk ke Restoran 'Ani Sup Utara'..memandangkan kami 'bersebelas'..maka tak cukup la ruang untuk di tempatkan didalam restoran yang dihias indah itu..so diaorang suggest la, makan di bahagian belakang restoran tu, siap bukak knopi n boleh sambung meja panjang2..barulah cukup tempatnya n agak selesa untuk makan2..(maaf kerana qualiti gambar x memuaskan ye..maklum le..guna hp je..)

Malam pun ramai gak pelanggannya..lepas ujan n pekena sup panas2...perggh..!!

Isnin, 7 Jun 2010

Sony Alpha A 330

Tadi aku baca blog Ben tentang kursus fotografi oleh Bib- My Story. besh ah..bila tengok perempuan pegang camera cangih macam ni..Sebelum ni selalu gak jeling2 camera abang aku, yang juga seorang photographer..tak nafikan memang berminat pun...adakah aku berbakat dalam bidang ni juga...setakat ni minat aku, kalau bersungguh memang boleh buat duit punya, macam gak menjahit kan..semua kerja pun kena teliti dan sabar...kalau la boleh beli satu set macam nih...pergggh...!!!


err 'bib??'...berapa RM eh..??


Asalamualaikummmm..Nyayi dan Yayi datang..

Memang sejak berbulan lepas lagi diaorang memang dah plan nak jalan-jalan ke Putrajaya musim cuti sekolah ni. Sebenarnya masa abby aku call, mak kata mungkin bertolak dari Pontian selepas subuh, jadi macam surprise gak la bila sebelum subuh g diaorang call, kata dah sampai pun kat Putrajaya.

Bila baru2 sampai tu mistilah penat n nantok kan, maklum je la tengah2 malam mulakan perjalanan..so bila masuk rumah je, teros je la berehat2 n sambong tido...aku? mistilah terkecuali kn, kalo x saper pulak nak prepair sarapan pagi..tapi ok gak aku sorang2, arif pun lena g..dalam senyap sunyi..amannnnnnnnn je..ngee^__^..rasa cepat je bereh semua kerja, lepas 'subuh' semua baru la aku sambong tido semula..kul bape?..dah siang gak tu..he he..tapi memandangkan diaorang lena g..aku terus la terlena..

Nyai dan Nyayi datang sekali dengan Mak usu n famely, Kak Ijah pun ada..yang ni baby mak ucu n first time kitaorang jumpa..shummelnya dia, Putri Nur Iman Diyana..nama cantik macam orangnya...tapi aku suka panggil 'cik gebu'..memang gebu betul kulit dia.....hu hu

~Little Prince~

Tahniah buat Ikin n Mukrim, kerana kelahiran 'Little VVIP Prince' mereka..dengan berat 3.6 kg. secara normal, di Hospital Putrajaya jam 4.20 pm semalam. 6.6.2010 cantik tarikh tu...baby ni belum diberi nama lagi..dengan kelahiran baby boy ni sebenarnya telah menyangkal semua ramalan 'pakar perbidanan' di PPM ni, cos sebalum ni kami meramalkan baby ni perempuan sebenarnya..ahee he..

Sabtu, 5 Jun 2010

Scotts Emulsion


Sebelum ni ada la bagi arif minum, yg perasa orange, tapi kerana rasanya yg terlalu manis..x la bg macam tu je..aku bancuh la dgn air macam kodial..masuk dlm botol n memang habis la..Perasa 'original' ni sebenarnya abby aku yg tersalah beli..x perasan kot masa amek tu..nak g tuko, hari tu beli kat cheras pulak..jauh tu n semata2 nak tuko benda tu je..x yah la kot..cuba la bg kat arif, harap2 x la loya cos aku sendiri pun, memang x tahan la dgn bau dia..hanyir tu..minyak ikan tau je la kan..tapi alhamdulillah, arif makan ok je pulak..x de la jeluak ke..muntah ke..10ml sehari n aku bg 2 kali, 5ml pagi n malam. Guna syr├Čnge ye..senang dah tahu sukatanya conferm betul..sekarang ni demam dah x de, so aku ma├Čntain dgn scotts n ubat batuk je..lega sket rasa..out-

Jumaat, 4 Jun 2010

Ambik DARAH


Hantar Arif ke hospital utk check darah. Sekarang ni d unit kecemasan tunggu giliran jumpa doktor. Gema satu hospital rasa suara Arif menangis masa amek darah td..harap result ok je..
* * *

5.45 pm baru sampai ofis semula..alhamdulillah darah ok, kata doktor paru2 pun ok, tekak pun ok..x de la tonsel he hape..masa ni demam pun x de, daktor bagik ubat lagi..just teruskan makan ubat je..adeehh....banyak lagi ubat kat rumah tu..sampai was2 nak bagi, cos rasa dekat dua bulan dah x putus makan ubat..tapi dah dua malam ni..Arif berpeluh kuat..sampai basah lencun baju dia..lepas tu bandan jadi sejuk...moga2 la terus sihat ..out-

Selasa, 1 Jun 2010

Arif kena URUT

Petang lepas je habis kerja, jemput arif dari PERMATA dan terus kerumah Nenek di Persint 9, masa tu hujan renyai2...wah...macam nak cita seram plk..hik..kali ni pinjam keta Le'a..(TQ Le'a)..kehulu hilir cari mana satu rumah Kak Nida..rasa macam melompat2 no rumah kat sini..no 18 je x de...mujo la pakai payung PPM, Kak Nida la perasankan payung tu...sebelum ni pun dah calling2 nak datang kan..bila dah jumpa Kak Nida, baru la nampak no 18 tuh..adeeh..dah kabur sangat dah..macam 13 pun ada aku nengoknye...
fuh...besau2nya keta kat umah ni..hiss...mata...hik