Selasa, 6 April 2010

Yang terkesan diharijadiku

Yang terkesan diharijadiku..

Peristiwa 1 :

Hari ini 'Name card' bos aku yang ditempah hari tu dah pun siap..Rasa dah 'perfect' masa aku check ari tu..tup-tup tu dia...salah jugek...macam tak perasan je kalo aku tak bagi tahu..tapi sebagai PA yang sungguh jujur lagi lurus..UUUHUKK!..aku berterus terang saja....

Sebagai seorang lelaki yang sungguh 'maco'...dia tetap cover rasa marahnya..tak ada apa pun nak marah sangat..tapi kerena sikap 'perfectionist'nya...nampak juga riak 'sinis' dari ekor matanya...dan aku sungguh tersinggung....(sensitif la katakan)..hu hu hu...aku dah 'volunteer' nak ganti dah...duit bukan apa sangat kalo nak dibanding kecuaian aku tu..tapi as a 'gentleman'..takkan nak bio aku baya kan..he he he..sakit gak tu..lepas la 2x lunch kat shangri-la..hancus tul PA ni..sory la bos...andai dapat ku ulang semula masa..hadddoyyyai..sampai begitu kah??????

Peristiwa 2:

Hari ni aku keluar lunch awal..bos ada meeting n aku excuse tuk g CIMB dulu.....sattle ngan CIMB, balik kerumah anta lauk untuk lunch anak2..apapun agenda sebenarnya adalah untuk ke Parkson di Alamanda..ada la benda penting yang aku nak beli...(x kan nak tahu jugak...hu hu hu) as usual park la moto kat tepi jalan...cuma hari ni je la nasib x baik nampaknya..kena saman pulak....tak tulis pulak berapa RM....moga2 tak la banyak...sia2 je keluar duit bayar saman...yang tu juga kerana kecuaian..dan kali ni tak de sesiapa nampaknya nak tunjuk 'macho' kat aku untuk bayarkan saman...urrrgggh...

Kesimpulannya.. mengapa itu semua terjadi padaku......???
dan lagi...mengapa hari ini...??

Inikah hadiah hari jadi ku.....owwh tidakkk..........!


p/s: Bos aku baru je keluar..flight to Singapore..says good bye n..siap senyum2 g..(nampak sunguh ikhlas..he he he)...rasanya dia sudah pun melupakan kesilapan aku tadi......owwwh.. sungguh syukur dan terharu..!!!! hu hu hu..

5 ulasan:

  1. Untung dapat boss baik. Kalau boss Sue, maunya panas telinga kena marah.....

    BalasPadam
  2. tu la sue...kena sindir pun dah terasa2...kalau kena herdik..nanes2 tah apa...buat 'down water face' jer..hu hu hu

    BalasPadam
  3. Boss marah, buat bodoh jer......

    BalasPadam
  4. wah sue...sungguh cekal hatimu itu...ada 'nuntut' kt memane ke???he he he

    BalasPadam
  5. Takde nuntut kat maner-maner Mommy. Rahsianya, hati mesti mau kering....

    BalasPadam