Isnin, 17 Mei 2010

Darul Ridzuan story

Utusan 17 Mac 2010

Tempat pertama dituju setibanya di Bandaraya Ipoh ialah Pejabat UMNO negeri Perak, untuk majis makan malam ye..ketibaan disambut mesra kakitangan Pejabat MB dan beberapa orang dari UMNO Perhubungan Negeri, selain makan malam kami juga diberi sedikit taklimat. Sedap sunggoh hidangan malam tu, maklum je..last makan masa lunch kan..bertolak dari opis, jam 6.00 pm. Lepas tu ada la tiga jam perjalanan rasanya..slow ya amat 'po cik' tu bawok bas..dalam 70-80 km/j kot..adus...rasa tido, bangun..tido n bangun balik pun x sampai2...

Sattle dinner, kami ditempatkan di Hotel Sri Malaysia, tak sabo2 rasa nak balik hotel..nak mandi2 n nak cepat2 tido...ngantok gile rasanye..tambah g dah kenyang 'terbolah' kan..he he he..Esok 8.00 am jumpa di cafe untuk breakfast ye...cepat sket..!

Ha..esoknya bagai dijanji..semua berkompol di cafe..aku makan sket je, cos capten awal2 dah warning da..'jangan makan banyak'..nanti berat..x larat plk nak kejor bola tu..amek bubur je..cos memang 'favourite'..pas tu x berat...tapi darab 3 mangkuk...bleh..???..kekekek..mangkuk kecik je ah...

Seterusnya kami dibawa ke Kompleks Sukan Ipoh, hadoyyai..rasa terharu sesangat sebenonye..bila terbaca banner mengalu2kan kehadiran kami semua..dibanyak tempat pulak tu..terasa macam 'Big Bos' ada sekali pulak..he he..so pagi ni ada 2 perlawanan, bola jaring n futsal, so mana2 yang tak terlibat dengan acara tu jadi penyokong la ye...

Acara berjalan lancar..dan lebih bermakna bila kami buat julung2 kalinya 'menang' dengan 10 jaringan berbalas 3..aku jd rasa macam lebih bersemangat je nak turun training lepas nih..kekekek..cepat2 anta report 'cemerlang' pd penaja...ada makna tu..heheheh. Lepas ni balik hotel untuk lunch tp sebelum tu sempat g jadi penyokong ICU JPM yang kebetulan ada perlawanan ditempat sama..sangat hebat team ni..(team member masa training ah ni...)

Lunch kali ni ditaja pejabat KSU ye..alhamdulillah...dan acara seterusnya ialan 'bowling'..biarpun aku ni x 'hebat' main bowling..tapi disuruh2 jugek main..so aku pun main le..'cc' siap jadi 'instructor' aku g hari tu...tapi tetap x menjadi gak...ntoh ler...huhuhu..kalo nak diikutkan letih badan masa tu..rasa nak balik hotel je tido..tapi sian plk team bola x der penyokong..so sepakat le g nengok bola..lagipun YAB MB involve ye..sekali dengan Datin sri lagi..lebih bersemangat le kami beramai2 g kepadang tu...panassssnyer......mak ai..

Ni sebenarnya first time aku tengok bola secara live n sampai kesudah...selalunya tengok kt tv je..tu pun x pernahnye sudah...seronok gak rupanyer..huhuhu..best tengok skil MB..teror gak ko..score satu gol lagik..dalam sebok2 tu..ada g masa training bola ke MB??..huhuhu..itu ini, jam 7.15 pm baru sattle, kami tewas di tangan Pejabat MB- 2 gol berbalas 1..jadi le..dari '0'kan..lepas ni..bergegas bersiap untuk dinner di Kediaman Rasmi MB ye..dengonyer ada 'artis' bagai..ye ker ni..besh..besh..

Pon..pon..!..dengar dah horn bas..nak cepat sangat ah tu kan..sampai2 je..rupanyer group aku la yang paling lewat skali tiba..rilex..wat2 x bersalah jer..huhuhu..bas terus je menuju ke Kediaman Rasmi MB, tak jaun pun dari situ..sampai sana kami dibawa masuk ke dewan makan..siap ada stage n screen beso g..bersunggoh2 betul diaorang ni..terharu mommy tau..

5 minit lepas tu..pengumuman kehadiran YAB MB dan isteri..sangat meriah..wat le apa patut..salam2..wat2 ramah..kan..tapi Datin Sri memang peramah..rasa macam biasa 'main badminton' sesama gitu..huhuhu..seperti mengikot protokol biasanya..majlis tu didahului ucapan Pengerusi, wakil PMO-YM Dato' Tengku, dan seterusnya YAB MB..senyum..je MB ni..acara dimeriahkan lagi dengan persembahan 'selamat datang ke negeri Perak' daripada penari2 Kebudayaan Kerjaana Negeri kot tu..nyanyian dari artis2 mereka, dan wakil dari kedua2 jabatan...kelas dapat nyanyi depan MB..huhuhu..bukan aku, diorang le...kekekek..

Seterusnya ialah acara penyampaian hadian..'friend match' pun ada ada hadiah ye..sangat pemurah mereka ni..menang kalah, semua dapat hadiah.. seronok sangat.. bukan tu je.. ada lagi buah tangan dari MB, makan terkenal di Negeri Perak ni, spt: Produk makanan laut dari Pangkor, ikan bilis, ikan pekasam, ikan kering, perencah rendang tok dan kacang Ngan Yin pun ada..tak cukup dengan tu.. Limau bali 4 biji sorang ye.. naik sarat Bas kami dibuatnye..kekekek.. alhamdulullah.. murah la rezeki orang2 Perak ye..amin..Terima kasih la banyak2 MB..harap2 bila buat kunjungan balas nanti, kami juga dapat memberi layanan terbaik juga, insyallah..

Lebih kurang 11.15 pm, baru acara selesai..biasa le..nak bergambo2 hape kan...dalam 2.45 am baru kami tiba di Perdana Putra..Le'a anta aku balik...kekek..thanks Le'a..

2 ulasan:

  1. Congratulation for Team PM! Keep it up..

    BalasPadam
  2. ha ha ha..harap2 boleh maintain la kan...

    BalasPadam