Khamis, 31 Disember 2009

AKU VS WQA

Diam tak diam dah dekat tiga tahun tau aku jadi 'owner' motosikal YAMAHA 'Ego' ni...pendek kata jasanya pada aku ni tak boleh dipertikaikan lagi dah....76 km sehari tuh...tak ke berjasa...Nampak je kecik nih...pick up leh tahan gak..penah la test sekali atas highway...120km/j tak de masalah...tak la melayang-layang...cuma syaratnye, untuk 'test power' jer la kan..kalau betul aku bawak laju tuh...silap-silap aku yang melayang..huhuhu


Dari masa amek kat kedai sampai la sekarang ni...tak ada la ubah suai..macam ni la 'ghupanyer' walau pun kadang tu...macam-macam yang aku 'imegin' nak buat pada moto ni (masa baru beli dulu lah..).....termasuk lah 'mencuci'...sekali sekala je buat..apa tak nye..semuanya nak harapkan abby aku ..nak buat sendiri..? huh, asik terbayang je...buruknye lah, bila aku join together-gether ngan mamat kat bawah tu basuh moto...tertonggeng-tonggeg..owh..tidak. Nak anta 'car wash'..fikir pulak nak menunggu..sampai rumah pun maghrib dah..tu yang tunggu weakend..esh..abby ada pulak..tu yang dia jadi mangsa tuh..ha ha


Seusia ini..untuk maintain, anta 'servis' bila tiba masanya..biarpun dah dua kali 'jatuh'.. tak la memudaratkan..alhamdulillah aku rasa allah sayang sangat kat aku....

Tak tahulah..sesiapa je terdengar aku naik motor berkilometer jauh setiap hari..naik 'seriau'..macam-macam perkara diaorang cucuk masuk ke telinga ni..tapi tu lah..peliknya, aku rasa 'ok' jer..mungkin memang aku 'suka' dengan kelajuan....semuanya tak dapat aku luahkan dalam cerita..semakin kuat aku pulas minyak tu , semakin 'lega' jiwa..semakin lapang fikiran ni. Mungkin kerana tu...tak ada sebab aku nak bersungut...Itu belum lagi cerita bila tersua dengan moto beratus cc tuh...perghh..! tak de benda lain la dalam kepala nih...melainkan bila la agaknya aku berpeluang bawak motor besar tu...tuhan aje la yang tahu apa dalam fikiran ni...wah..gitu!

Bila sebut tentang moto..biasanya aku suka tengok 'tayar'nya dulu..pada aku..bila tayar tu besar dan bulat, nampak 'sexy' je ...macam susah pulak nak 'jatuh'...lepas tuh baru fikir 'body'nye...cc tu x yah citer lah kan....mistilah lebih besar dari 'WQA' aku nih.....Aku ada jumpa satu motor kat highway...memang lawo ...cuba dah search kat internet..tapi sampai sekarang tak jumpa lagi ....bran apa tah....tapi yang aku pasti..bukan 'valentino rossi' punya lah kan..bukan bran motor GP eh...huhuhu

*tak leh nak bayang aku dengan baju kurung ni vs moto350cc, heh heh heh..adehhh, sadis sungguh..!

2 ulasan:

  1. Samer ler dengan si merah I. Besar jasanya tu.

    BalasPadam
  2. u merah i biru...ngeh ngeh ngeh..kelas u!

    BalasPadam